Diskussion:Martin Glaberman

Från Krigsmaskinen
Version från den 24 januari 2008 kl. 12.55 av Solidaridad (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Vad är "master's degree" och "Ph.D." på svenska? Nån som vet, eller fåre bli googling för att hitta svaret :-) --Raven 22 januari 2008 kl. 13.36 (CET)

Ph. D = Filosofie Doktor, alltså en doktorsexamen vid en filosofisk ( i motsats till medicinsk) fakultet. Master's degree kan lättas översättas med magisterexamen men det är inte helt jämförbara då det beror på universitetsväsendet i respektive land, men för enkelheten skull master's degree=magisterexamen. --Solidaridad 22 januari 2008 kl. 15.19 (CET)

Master's degree borde väl snarare motsvara den nya masterexamen som infördes för ett halvår sedan... --Myteri 22 januari 2008 kl. 17.45 (CET)

Ändrade artikeln nu hur som helst, valde myteris version. Ni får tvista om vad som är rätt :-) Skrev de amerikanska titlarna inom parentes.--Raven 22 januari 2008 kl. 20.08 (CET)

Det är nog så att vi båda har rätt. Med Bolognaporcessen är ju allt uppfuckat vad gäller examen, den nya master's examen kan dock sägas likna den internationella master's degree mer än den nya magisterexamen medan i det gamla systement var magisterexamen det enda som liknade en internationell master's degree. Så då är frågan ska man jämför en maste's degree med den samtida svenska examen eller med den nya. En lösning kan ju vara att länka till Wikipedia där de olika examina beskrivs. --Solidaridad 24 januari 2008 kl. 12.55 (CET)