Skillnad mellan versioner av "Echanges et mouvements"

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök
(Ny sida: ''Echanges et movement'' är en fransk grupp med rötterna i Socialisme ou Barbarie som bildades någon gång i slutet av 60-talet. Bla bla.. De publicerade en enDetta var skälet til...)
 
Rad 1: Rad 1:
''Echanges et movement'' är en fransk grupp med rötterna i [[Socialisme ou Barbarie]] som bildades någon gång i slutet av 60-talet. Bla bla..
+
''Echanges et movement'' är en fransk grupp/tidning med rötterna i [[Socialisme ou Barbarie]] som bildades någon gång i slutet av 60-talet. En av gruppens medlemmar är [[Henri Simon]]. I början hade ''Echanges'' en engelsk utgåva och var mer baserad i England än i Frankrike. Idag är de baserade i Frankrike.
  
 +
==Texter om ''Echanges et movement''==
 +
* ''Kommunism i Frankrike: Socialisme ou barbari, ICO och Echanges'', 1998 ([http://www.geocities.com/forkommunism/texter/simonfrankrike.html Ladda ner]) ([http://www.geocities.com/forkommunism/texter/simon_kommunism.pdf pdf])
 +
* ''Den nya rörelsen'', 1974 ([http://www.geocities.com/forkommunism/texter/nyarorelsen.html Ladda ner]) ([http://www.geocities.com/forkommunism/texter/Nyarorelsen.pdf pdf])
 +
* Presentation Pamphlet ([http://libcom.org/library/presentation-pamphlet-echanges-et-movement Ladda ner]) ([http://www.kurasje.org/arkiv/2900t.htm Ladda ner])
  
De publicerade en enDetta var skälet till att Echanges från början hade en engelsk utgåva och var baserad mer i England än Frankrike, och mer på individer i varje land som hölls ihop genom en informell krets av anhängare. Nu efter mer än tjugo år är Echanges mer centrerat i Frankrike med ett regelbundet smågruppsmöte huvudsakligen för att diskutera politik i allmänhet, kampen och bulletinens innehåll. För två år sedan (1996, ö.a.) startade vi efter ett förslag från en amerikansk kamrat en mindre nyhetsbulletin (2) som kommer ut varannan månad, med en upplaga på 3000 exemplar. Den distribueras gratis och tycks bli början på en ny grund för kontakt över hela landet igen. Erfarenheterna från de senaste tjugo åren har visat oss i praktiken vad teoretiska diskussioner har visat pappret: det finns i nuläget ingen plats för någon traditionell organisation, så som många fortfarande vill och önskar. Under tiden är "organisationen" mer av ett nätverk där var och en, och ett fåtal grupper som delar uppfattningen, vid varje tillfälle definierar sitt bidrag i kampen eller i publicistverksamheten och kopplingen till de andra som gör samma sak. Vi tror eller vet inte om det kommer att bli något permanent eller om något nytt kommer att växa fram. Vi menar att i denna viktiga fråga så måste vi följa efter (eftersom vi som arbetare vet exakt vad vi inte vill) och inte gå före, vi måste lära oss och tala om vad vi har förstått men inte lära andra.
+
([http://www.geocities.com/CapitolHill/Lobby/2379/carlint.htm Ladda ner])
 +
([http://www.geocities.com/CapitolHill/Lobby/2379/row.htm Ladda ner])
 +
([http://libcom.org/library/goodbye-to-the-unions-echanges-et-movements Ladda ner])
 +
([http://www.geocities.com/capitolhill/lobby/2379/dougint.htm Ladda ner])
 +
([http://www.riff-raff.se/lasvart/cb_sjalvstandig.php Ladda ner])
 +
 
 +
==Texter av ''Echanges'' engelska==
 +
* Advocom / Echanges et movement: ''Myths of dispersed Fordism. A controversy about the transformation of the working class'', London 1993 ([http://www.geocities.com/CapitolHill/Lobby/2379/carlint.htm Ladda ner])
 +
* ''Cwmbach Miners and Women Speak Out''
 +
* ''France Winter 1986-87: The Railways Strike - An Attempt at Autonomous Organization''
 +
* David Brown: ''The COBAS - A New Rank and File Movement, Italy 1986-87''
 +
* David Brown / [[Henri Simon]]: ''Shake It and Break It. Class and Politics in Britain 1979/1989''
 +
* ''The Refusal of Work'' ([http://www.geocities.com/CapitolHill/Lobby/2379/row.htm Ladda ner]) ([http://www.geocities.com/capitolhill/lobby/2379/dougint.htm Ladda ner])
 +
* ''Goodbye To The Unions. A Controversy About Autonomous Class Struggle in Great Britain'' ([http://libcom.org/library/goodbye-to-the-unions-echanges-et-movements Ladda ner]) ([http://www.riff-raff.se/lasvart/cb_sjalvstandig.php Svensk översättning av en av texterna])

Versionen från 31 oktober 2007 kl. 20.25

Echanges et movement är en fransk grupp/tidning med rötterna i Socialisme ou Barbarie som bildades någon gång i slutet av 60-talet. En av gruppens medlemmar är Henri Simon. I början hade Echanges en engelsk utgåva och var mer baserad i England än i Frankrike. Idag är de baserade i Frankrike.

Texter om Echanges et movement

(Ladda ner) (Ladda ner) (Ladda ner) (Ladda ner) (Ladda ner)

Texter av Echanges på engelska

  • Advocom / Echanges et movement: Myths of dispersed Fordism. A controversy about the transformation of the working class, London 1993 (Ladda ner)
  • Cwmbach Miners and Women Speak Out
  • France Winter 1986-87: The Railways Strike - An Attempt at Autonomous Organization
  • David Brown: The COBAS - A New Rank and File Movement, Italy 1986-87
  • David Brown / Henri Simon: Shake It and Break It. Class and Politics in Britain 1979/1989
  • The Refusal of Work (Ladda ner) (Ladda ner)
  • Goodbye To The Unions. A Controversy About Autonomous Class Struggle in Great Britain (Ladda ner) (Svensk översättning av en av texterna)