Skillnad mellan versioner av "Echanges et mouvements"

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
''Echanges et movement'' är en fransk grupp/tidning med rötterna i [[Socialisme ou Barbarie]] och [[Information et correspondence ouvrière]] (ICO) och bildades någon gång i slutet av 60-talet. En av gruppens medlemmar är [[Henri Simon]]. De som bildade gruppen var folk från spillrorna av ICO, engelska människor som hade brutit med den engelska gruppen [[Solidarity]], nederländare som var inspirerad av den nederländska rådskommunismen samt några människor från belgien. De skapade ''Echanges'' utifrån texten ''[http://www.geocities.com/forkommunism/texter/nyarorelsen.html Den nya rörelsen]''. Idag är de baserade i Frankrike, men i början hade ''Echanges'' en engelsk utgåva och var mer baserad i England än i Frankrike.
+
''Echanges et movement'' är en fransk grupp/tidning med rötterna i [[Socialisme ou Barbarie]] och [[Information et correspondence ouvrière]] (ICO) och bildades någon gång i slutet av 60-talet. De som bildade gruppen var folk från spillrorna av ICO, engelska människor som hade brutit med den engelska gruppen [[Solidarity]], nederländare som var inspirerad av den nederländska rådskommunismen samt några människor från belgien. De skapade ''Echanges'' utifrån texten ''[http://www.geocities.com/forkommunism/texter/nyarorelsen.html Den nya rörelsen]''. Idag är de baserade i Frankrike, men i början hade ''Echanges'' en engelsk utgåva och var mer baserad i England än i Frankrike.
  
 
==Hemsida==
 
==Hemsida==
Rad 21: Rad 21:
 
==Se även==
 
==Se även==
 
* [[Henri Simon]]
 
* [[Henri Simon]]
 +
* [[Cajo Brendel]]

Versionen från 2 november 2007 kl. 11.16

Echanges et movement är en fransk grupp/tidning med rötterna i Socialisme ou Barbarie och Information et correspondence ouvrière (ICO) och bildades någon gång i slutet av 60-talet. De som bildade gruppen var folk från spillrorna av ICO, engelska människor som hade brutit med den engelska gruppen Solidarity, nederländare som var inspirerad av den nederländska rådskommunismen samt några människor från belgien. De skapade Echanges utifrån texten Den nya rörelsen. Idag är de baserade i Frankrike, men i början hade Echanges en engelsk utgåva och var mer baserad i England än i Frankrike.

Hemsida

Gruppens hemsida är http://www.mondialisme.org/rubrique.php3?id_rubrique=3.

Texter om Echanges

Texter av Echanges på engelska

  • Advocom / Echanges et movement: Myths of dispersed Fordism. A controversy about the transformation of the working class, London 1993 (Ladda ner)
  • Cwmbach Miners and Women Speak Out
  • France Winter 1986-87: The Railways Strike - An Attempt at Autonomous Organization
  • David Brown: The COBAS - A New Rank and File Movement, Italy 1986-87
  • David Brown / Henri Simon: Shake It and Break It. Class and Politics in Britain 1979/1989
  • The Refusal of Work (Ladda ner) (Ladda ner)
  • Goodbye To The Unions. A Controversy About Autonomous Class Struggle in Great Britain (Ladda ner) (Ladda ner) (Svensk översättning av en av texterna)

Se även