Echanges et mouvements

Från Krigsmaskinen
Version från den 31 oktober 2007 kl. 12.53 av Raven (Diskussion | bidrag) (Ny sida: ''Echanges et movement'' är en fransk grupp med rötterna i Socialisme ou Barbarie som bildades någon gång i slutet av 60-talet. Bla bla.. De publicerade en enDetta var skälet til...)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Echanges et movement är en fransk grupp med rötterna i Socialisme ou Barbarie som bildades någon gång i slutet av 60-talet. Bla bla..


De publicerade en enDetta var skälet till att Echanges från början hade en engelsk utgåva och var baserad mer i England än Frankrike, och mer på individer i varje land som hölls ihop genom en informell krets av anhängare. Nu efter mer än tjugo år är Echanges mer centrerat i Frankrike med ett regelbundet smågruppsmöte huvudsakligen för att diskutera politik i allmänhet, kampen och bulletinens innehåll. För två år sedan (1996, ö.a.) startade vi efter ett förslag från en amerikansk kamrat en mindre nyhetsbulletin (2) som kommer ut varannan månad, med en upplaga på 3000 exemplar. Den distribueras gratis och tycks bli början på en ny grund för kontakt över hela landet igen. Erfarenheterna från de senaste tjugo åren har visat oss i praktiken vad teoretiska diskussioner har visat på pappret: det finns i nuläget ingen plats för någon traditionell organisation, så som många fortfarande vill och önskar. Under tiden är "organisationen" mer av ett nätverk där var och en, och ett fåtal grupper som delar uppfattningen, vid varje tillfälle definierar sitt bidrag i kampen eller i publicistverksamheten och kopplingen till de andra som gör samma sak. Vi tror eller vet inte om det kommer att bli något permanent eller om något nytt kommer att växa fram. Vi menar att i denna viktiga fråga så måste vi följa efter (eftersom vi som arbetare vet exakt vad vi inte vill) och inte gå före, vi måste lära oss och tala om vad vi har förstått men inte lära andra.