Krigsmaskinen:Om

Från Krigsmaskinen
Version från den 31 december 2015 kl. 22.26 av Iammany (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Krigsmaskinen.jpg
Krigsmaskinen.se är ett kollaborativt wikiprojekt för informationssamling och kunskapsdelning. Hjärtat är det hela tiden expanderande Referensverket. Gränserna — både form- och innehållsmässigt — sätts av våra egna behov. Namnet kommer av Deleuze & Guattaris begrepp krigsmaskin som betecknar en speciell typ av rörelse, organisering och aktivitet som bryter upp statsapparatens interiorisering - något som också kan sägas vara syftet med denna wiki.

Krigsmaskinen.se startade som en del av Polkagriswikin men är sedan den 20 oktober 2007 en fristående wiki. Idén med krigsmaskinen.se var ursprungligen att börja bygga på en svensk motsvarighet till Generation-online i wikiformat. Syftet är både att samla information och att använda wikin som en plattform för teoretisk praktik. Det kan därför verka som att innehållet är en eklektisk blandning av å ena sidan nära nog encyklopediskt material och å andra sidan fragmentariska texter och anteckningar. Kvalitén varierar lika mycket som ämnena, men vi är övertygade om att det mesta kommer förbättras med tiden. Krigsmaskinen är ett ständigt work-in-progress. Vi har ingen systematisk approach till innehållet men mycket rör sig kring wikins hörnpelare: kritiken av kapitalismen och strävan efter gemenskap. Vi som startade wikin är en liten, löst sammansatt grupp personer med den gemensamma viljan att bredda, fördjupa och påskynda kommuniseringen av det här samhället.

Krigsmaskinens skyddshelgon är Georges Bataille och Walter Benjamin.

Kan jag få ett konto?

Wikin är bara öppen för redigering av registerade användare. Om du anser att du har något att tillföra till wikin, släng iväg ett mail till krigsmaskinen@gmail.com så är det möjligt att vi ger dig ett konto här.