Skillnad mellan versioner av "Militanta undersökningar"

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök
m
m (tog bort onödig brasklapp)
Rad 1: Rad 1:
'''Militanta arbetsplatsundersökningar''' (även kallade "berättelser" och "självundersökningar") är en metod för att undersöka förhållandena och konflikterna på en arbetsplats (för att undvika eventuella missförstånd så har begreppet militant inte betydelsen våldsam eller våldsromantisk, utan står för att undersökningen är kampinriktad). Den genomförs av arbetarna på en arbetsplats med syfte att själva driva på och delta i kampen. Alltså militant utifrån ett arbetarperspektiv i motsats till en utomstående akademisk undersökning som utförs av intellektuella som endast kan vara betraktare och som själva inte deltar i kampen. Med andra ord teori för praktik och inte teori som självändamål.
+
'''Militanta arbetsplatsundersökningar''' (även kallade "berättelser" och "självundersökningar") är en metod för att undersöka förhållandena och konflikterna på en arbetsplats (begreppet militant står för att undersökningen är kampinriktad). Den genomförs av arbetarna på en arbetsplats med syfte att själva driva på och delta i kampen. Alltså militant utifrån ett arbetarperspektiv i motsats till en utomstående akademisk undersökning som utförs av intellektuella som endast kan vara betraktare och som själva inte deltar i kampen. Med andra ord teori för praktik och inte teori som självändamål.
  
 
I Sverige var det [[Kämpa Tillsammans!]] som tog initiativet att börja skriva militanta arbetsplatsundersökningar.
 
I Sverige var det [[Kämpa Tillsammans!]] som tog initiativet att börja skriva militanta arbetsplatsundersökningar.

Versionen från 4 mars 2008 kl. 21.17

Militanta arbetsplatsundersökningar (även kallade "berättelser" och "självundersökningar") är en metod för att undersöka förhållandena och konflikterna på en arbetsplats (begreppet militant står för att undersökningen är kampinriktad). Den genomförs av arbetarna på en arbetsplats med syfte att själva driva på och delta i kampen. Alltså militant utifrån ett arbetarperspektiv i motsats till en utomstående akademisk undersökning som utförs av intellektuella som endast kan vara betraktare och som själva inte deltar i kampen. Med andra ord teori för praktik och inte teori som självändamål.

I Sverige var det Kämpa Tillsammans! som tog initiativet att börja skriva militanta arbetsplatsundersökningar.

Läs mer