Skillnad mellan versioner av "Ordlista"

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök
m
Rad 1: Rad 1:
Ordlistan har precis som [[Referensverket]] inga väldefinierade avgränsningar utan styrs helt av de behov som uppkommer när wikin växer. Men det här  är platsen för att förklara så kallat "svåra" ord och rena ordabetydelser. Medan artiklarna i [[Referensverket]] ska ha en mer "encyklopedisk" karaktär med fakta och analys ska ordlistans artiklar hållas kort och koncisa. En hållpunkt är utformningen av Svenska Akademiens Ordlista, [http://www.saol.se SAOL], men här finns även visst utrymme för etymologiska och stilistiska utsvävningar för den som känner sig manad.
+
Ordlistan har precis som [[Referensverket]] inga väldefinierade avgränsningar utan styrs helt av de behov som uppkommer när wikin växer. Men det här  är platsen för att förklara så kallat "svåra" ord och rena ordabetydelser. Medan artiklarna i [[Referensverket]] ska ha en mer "encyklopedisk" karaktär med fakta och analys ska ordlistans artiklar hållas kort och koncisa. En hållpunkt är utformningen av Svenska Akademiens Ordlista, [http://www.saol.se SAOL].
  
  

Versionen från 26 oktober 2007 kl. 20.11

Ordlistan har precis som Referensverket inga väldefinierade avgränsningar utan styrs helt av de behov som uppkommer när wikin växer. Men det här är platsen för att förklara så kallat "svåra" ord och rena ordabetydelser. Medan artiklarna i Referensverket ska ha en mer "encyklopedisk" karaktär med fakta och analys ska ordlistans artiklar hållas kort och koncisa. En hållpunkt är utformningen av Svenska Akademiens Ordlista, SAOL.


A - J

  • Eklektisk blandning av olika, ofta motstridiga, osammanhängande idéer eller metoder
  • Emanera: utströmma, utstråla, utgå (ifrån), härröra.
  • Etymologi är vetenskapen om ords härledning; läran om ords ursprung.
  • Immanens: inre, inneboende

K – T

  • Mediera: förmedla

U – Ö