Skillnad mellan versioner av "Krigsarkivet"

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök
m (Översättningar från andra språk)
Rad 14: Rad 14:
 
|valign="top" width="50%"|
 
|valign="top" width="50%"|
  
== Översättningar från andra språk ==
+
== Översättningar ==
  
 
'''[[Tio teser om multituden och postfordistisk kapitalism]]'''
 
'''[[Tio teser om multituden och postfordistisk kapitalism]]'''

Versionen från 17 maj 2009 kl. 11.10

Här samlar vi ett urval av texter skrivna av personer kring Krigsmaskinen och översättningar relevanta för wikin som inte publicerats annorstädes. Skulle du finna en översättning här som du äger upphovsrätten till och vill ha borttagen vänligen kontakta oss på krigsmaskinen@gmail.com. Synpunkter, ändringsförslag och påpekanden gällande översättningarna mottas gärna också den vägen, eller via respektive texts diskussionssida

Krigsdokument

Kommunismens diakroni: utvägar och flyktförsök

Var är vi på väg?


Översättningar

Tio teser om multituden och postfordistisk kapitalism

Artikel (ursprungligen en föreläsning) av Paolo Virno, som behandlar arbetets förändring under den postfordistiska perioden. Virno hävdar att framväxten av det allmänna intellektet och samhällsfabriken har etablerat en paradoxal "kapitalets kommunism", där reella kommunistiska rörelser rekupererats och integrerats i kapitalets funktionssätt.

Multitud och arbetarklass

Intervju med den italienska filosofen Paolo Virno om begreppet multitud och dess förhållande till närliggande koncept som arbetarklass och folk.

Från politiken till livet: Befria anarkismen från vänsterismens kvarnsten

En text av den amerikanske anarkisten Wolfi Landstreicher om hur och varför den anarkistiska rörelsen måste bryta med vänstern som projekt. Från 2002.

Mot demokrati

En text av den brittiska klasskampsgruppen Wildcat som kritiserar demokrati i alla dess former. Ursprungligen ett internt diskussionsunderlag. Från 1993.

Polisen i våra huvuden: några tankar kring anarki och moral

En text av Wolfi Landstreicher under pseudonymen Feral Faun om anarkismens, och den anarkistiska rörelsens, förhållande till moral som begrepp och företeelse. Från 1990.