Diskussion:Arbete

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök

Ja, det här är ju problematiskt minst sagt. Först och främst måste den definition som ges sättas i historiskt och idelogiskt perspektiv. Sen måste vi skriva en underrubrik som heter "lönearbete" eller "arbete under det kapitalistiska produktionssättet" eller ngt slikt, liksom en text som knyter an detta till klasskampen, kommuniseringen och flykten. Det är ju det som är det relevanta för oss. Arbete som filosofiskt begrepp ger jag inte mycket för; det blir en ändlös definitionsmaskin av det och det är dessutom helt meningslöst. Vad som är "arbete" bestäms ju av totaliteten, varför formuleringar som "arbete är [inför valfri definition]" saknar existensberättigande. "Arbete" är ingenting utan den sammansättning av sociala relationer som sätter det som mänsklig aktivitet. Nåja, eftersom jag klagar så mycket får jag väl skriva något också. Återkommer. --Zerkalo 26 oktober 2007 kl. 15.07 (CEST)

Ja, artikeln bör antingen tas bort helt eller skrivas om från grunden.--Iammany 26 oktober 2007 kl. 16.29 (CEST)
Jag gillar inte att gnälla, men som den ser ut nu ser jag mindre anledning till att ha kvar den. Ta bort eller skriv något ordentligt.--Iammany 26 oktober 2007 kl. 18.43 (CEST)

Skrev en lite mer allmän text och slängde in några länkar som spaltar upp det hela lite mer. Lägg gärna till fler relaterade länkar om ni kommer på nårgra, jag tog bara ett axplock. Sen ska ju såklart de mer specificerade arbetsartiklarna skrivas också.. : )--Zerkalo 29 oktober 2007 kl. 17.16 (CET)